Dweilorkest Ongerakt
Ongerakt Facebook

Historie

De geschiedenis van dweilorkest ‘Ongerakt’ gaat terug tot 1962. In dat jaar werd carnavalsvereniging ‘de Kêleströpers’ opgericht en in het gevolg van de carnavalsvereniging ontstond een hofkapel die het Reekse carnaval mee ondersteunde en de feestvreugde wist te verhogen.

De hofkapel groeide uit tot de Reekse Band die naast het carnaval op heel veel plaatsen, met hun muziek het publiek wist te vermaken. De succesvolle muziekreizen in de jaren 70 naar Oostenrijk zijn nog steeds in het collectieve geheugen aanwezig.

In de jaren 80 ontstonden er, zoals in zoveel carnavalsdorpen, allerlei muziekclubjes en dweilorkesten, die met name met de carnavalsdagen hun beste beentje voortzetten.

Zo ook in Reek. In 1987 werd besloten om de koppen bij elkaar te steken en alle muzikanten die op een of andere manier met de carnavalsdagen actief waren samen te brengen in één orkest. Daarmee was dweilorkest ‘Ongerakt’ geboren.

Hoewel het dweilorkest nog steeds een losstaande en onafhankelijke club mensen is die op een leuke, gezellige en creatieve manier muziek maakt, is de binding met het carnaval en carnavalsvereniging ‘de Kêleströpers’ nog steeds groot.

Daarnaast is het dweilorkest op tal van andere plaatsen actief en staat een bezoek aan de wijnfeesten in Duitsland al jaren hoog op de agenda. En met veel succes.

Al sinds 1962 slaagt een groep enthousiaste muzikanten erin om met grote inzet, vriendschap en muzikaliteit een gezellig, sfeervol en mooi stukje muziek neer te zetten.